CV

CURRICULUM
VITAE  
  ing. R.G.J. VERSPUY
  PERSOONSGEGEVENS
Naam
Geboortedatum en -plaats
ing. Robert Verspuy
27 September 1978, Gorinchem
Telefoon 088-OMICRON (66 427 66)
E-Mail info@exa-omicron.nl
Twitter @exarv
Weblog http://www.exarv.nl
LinkedIn Profiel http://www.linkedin.com/in/rverspuy
Geslacht
Burgelijke staat
Nationaliteit
Rijbewijs
Man
Getrouwd
Nederlandse
Ja (B)
  OPLEIDING
April 2007
(certificaat april 2007)
Asterisk Bootcamp (dCAP)Digium, cursus in London.digium Certified Asterisk Professional (dCAP)Schriftelijk examen: 95%Practicum examen: 133%
1998-2002
(diploma mei 2002)
HBO Informatie Voorziening & Informatie TechnologieHaagse Hogeschool, Sector Informatica, Den Haag.Afstudeerrichting “Ontwikkeling van software en technische infrastructuren”
1994-1998
(diploma juni 1998)
MBO Lange opleiding Technische InformaticadaVinci College, DordrechtAfstudeerrichting “Kantoor automatisering”
1990-1994
(diploma juni 1994)
MAVO (D niveau)C.S.G. Oude Hoven, Gorinchem
  WERKERVARING VIA EXA-OMICRON
Sinds oktober 2000 ben ik directeur van Exa-Omicron. Exa-Omicron levert maatwerksoftware, internet en VOIP oplossingen en systeembeheer voor het MKB. Binnen Exa-Omicron ben ik verantwoordelijk voor de administratie, financiën, systeembeheer (intern en voor klanten) en programmeeropdrachten (Delphi, PHP)
(2007 – nu) Functie: VOIP Programmeur / heerderVoor een klant Least Cost Routing software geprogrammeerd zodat eindgebruikers goedkoper naar het buitenland kunnen bellen. (gebaseerd op Asterisk / PHP / PostgreSQL / Linux).
www.callsdiscount.com
(2005 – nu) Functie: VOIP SysteembeheerderBeheerder van een VOIP Server (gebaseerd op Asterisk / Linux) voor diverse bedrijven en 100 inkomende nummers.
(2003 – nu) Functie: Linux SysteembeheerderBeheerder van diverse machines gebruikt voor zowel hosting als kantoorwerkzaamheden. Enkele machines zijn gelokaliseerd in het Tele2 GyroCenter datacenter in Amsterdam. De andere machines staan bij de klant op locatie en worden d.m.v. remote beheer onderhouden. De hostingservers maken o.a. gebruik van RedHat Cluster software, DRBD (RAID-1 – mirroring over het netwerk), GFS (Cluster File System) en Xen (Virtuele machines).
(dec. 2007 – jan. 2008) Functie: Database Ontwikkelaar t.b.v. Management RapportagesSamen met een team een nieuwe database opgezet t.b.v. management rapportage voor alle order status gegevens wereldwijd. Er werd hierbij gebruik gemaakt van MS SQL Server 2005 als database server.
www.avaya.nl
(dec. 2006 – aug. 2008) Functie: Perl programmeurHet bestaande programmeer team meehelpen met het uitbreiden van het VISP-platform (Virtual ISP) met gebruik van de Perl, MySQL en diverse Bash-scripts.
www.xb.nl
(jul. 2006 – jul. 2007) Functie: Management Rapportage OntwikkelaarHet ontwikkelen van een C# gebaseerde online rapportage tool voor het top-managment. De bedrijfsgegevens werden dagelijks uit de applicaties SAP, BW geëxtraheerd en geïmporteerd in een MS SQL Database. De rapportage tool toont Key Performance Indicators betreft de winkel voorraad van o.a. Hema, V&D, Brico.
www.maxeda.nl
(apr. 2006 – mei. 2006) Functie: PHP CMS ProgrammeurDe website van een klant ontwikkeld en in een CMS geplaatst.
www.flyingbytes.eu
(jan. 2006 – apr. 2006) Functie: PHP CMS ProgrammeurHet afrondenvan een eigen flexibel CMS, gebaseerd op PHP en een MySQL Database. Het CMS maakt gebruik van templates om de content en het design gescheiden te houden. Met behulp van modules is het CMS oneindig uit te breiden.
www.exa-omicron.nl
(dec. 2004 – mar. 2006) Functie: Management Rapportage OntwikkelaarHet ontwikkelen van een Visual Basis ASP gebaseerde online rapportage tool voor het top-managment. De bedrijfsgegevens werden dagelijks uit de applicaties SAP, BW en Siebel geëxtraheerd en geïmporteerd in een MS SQL Database. De rapportage tool toont een Revenue Dashboard, Delivery Performance, Order Status, etc.
www.tenovis.de
(apr. – aug. 2004) Functie: Linux Systeembeheerder Web Ontwikkelaar PHPHet inrichten van een Linux server voor webhosting. Deze server zal gebruikt worden voor domeinen, websites en databases van onze klanten. Door middel van een zelf gescreven ‘Control Panel’ kunnen onze klanten zelf de domeinnamen, sub domeinen webhosting, mail boxen en aliases beheren.
(jun. 2004) Functie: Web OntwikkelaarHet opstellen van HTML-code op basis van lay-out specificaties van de klant. De klant heeft zelf de ‘intelligentie’ achter de pagina’s geïmplementeerd.
(mei – jun. 2004) Functie: Database / Web Ontwikkelaar CMSHet opbouwen van een website qua lay-out specificaties van de klant. Een zelf geschreven ‘simpele’ CMS op basis van PHP met als achterliggende database MySQL. De klant kan nu de inhoud van de pagina’s zelf wijzigen zonder kennis van HTML. Een WYSIWYG HTML-editor zorgt voor een gebruikersvriendelijke manier van tekstverwerken.
(nov. 2003 – apr. 2004) Functie: Database / Web Ontwikkelaar t.b.v. RapportagesHet uitbreiden van een bestaande MS SQL database server, gebruikt voor rapportage voor ieder niveau binnen de organisatie van de klant. De gegevens in de database kunnen door middel van een ASP website benaderd worden. De website geeft diverse drill-down mogelijkheden en export naar Excel.
www.avaya.nl
(sep. – okt. 2003) Functie: Applicatie ontwikkelaarHet ERP-systeem van de klant gekoppeld aan een barcode systeem. Als koppel software is er een Delphi applicatie gebouwd met als basis een MS SQLdatabase server.www.struktonmaterieel.com
(jan. – feb. 2003) Functie: Web-Developer CMSMet PHP en MySQL ben ik bezig geweest om een eigen CMS te bouwen. Het CMS heeft de mogelijkheid om gebruikers in te laten loggen, diverse beveiligingsniveau’s voor de pagina’s, koppeling van gebruikers aan nieuwsbrieven. Het geheel is modulair opgezet, makkelijk te onderhouden en uit te breiden.
(dec. 2002 – jan. 2003) Functie: Programmeur Client-Server applicatieMet PHP een server-applicatie geschreven, welke draait op Linux. Het programma is gekoppeld aan een PostgreSQL database. Diverse client-applicatie (welke draaien op een windows of linux systeem) maakt een verbinding met het php-script en stuurt enkele hardware gegevens naar de server. De server slaat deze gegevens op in de database.
(nov. – dec. 2002) Functie: Web-Developer Data ManagerMeegeholpen met het ontwikkelen van een Data Manager op basis van PHP en MySQL. De Data manager bevat diverse servers en hun gegevens. Ik heb voornamelijk gewerkt met het helder zichtbaar maken van de diagnostische statistieken, en een scheduler voor onderhoudstaken.
(sept. – okt. 2002) Functie: Web-Developer CMSEen Content Management Systeem ontwikkeld op basis van Perl en MySQL. Het CMS bevat diverse functies als inloggen van gebruikers, automatisch keywords extraheren en zoekfuncties op pagina’s en in documenten.
  WERKERVARING VOOR EXA-OMICRON
nov. 2001 – apr. 2002
(1/2 jaar)
TNO TPD, DelftFunctie: ProgrammeurReferentie: Dhr J. de Vos, Dhr. R. BekkersHet ontwikkelen van een Running Code Disassembler. Met behulp van Borland C++Builder heb ik een applicatie gemaakt, die de getapte data van een databus van een smartcard analyseert en vervolgens een assembler listing genereert van de toepassing die op de smartcard uitgevoerd wordt.
HBO-afstudeerstage
jul. 2001 – oct. 2001
(4 maanden)
Avaya, RijswijkFunctie: Management Information Technical ConsultantReferentie: Dhr. K.J.P. ZegwaardHet bijstaan van de Management Information Consultant op technisch gebied met het programmeren aan en gegevens halen uit een management information applicatie.
feb. 2001 – jun 2001
(1/2 jaar)
Avaya, RijswijkFunctie: Management Information Technical ConsultantReferentie: Dhr. K.J.P. ZegwaardHet ontwikkelen van een Integrated Reporting Tool. Deze rapportage tool heb ik ontwikkeld met behulp van Borland Delphi 6. Er moesten gegevens verzameld worden uit diverse bedrijfsdatabases zoals SAP, IAS/2, CRM. Deze werden verzameld op een MS-SQL server in de vorm van een Data warehouse. Vervolgens werden uit deze gegevens realtime rapporten gegenereerd voor zowel de mensen op de werkvloer als het management.
HBO-afstudeerstage
aug. 1999 – feb. 2000
(1/2 jaar)
DelftNET, DelftFunctie: ProgrammeurReferentie: Dhr. C. HabouriaUitbreiden van een web-based verkoopsysteem voor winkels om on-line hun artikelen te verkopen (Java/Delphi en Linux/Windows NT).HBO-Oriënterende stage
apr. 1997 – jul. 2002
(parttime)
‘t FACC B.V., GorinchemFunctie: Systeembeheerder / programmeurReferentie: Dhr. Tj. CnossenOnderhoud aan hardware, netwerk en software. Programmeren van een polisbereken-applicatie (-> Offerte -> Download rekenprogramma).
Oproepkracht
apr. 1998 – jul. 1998
(3 maanden)
da Vinci College, DordrechtFunctie: NetwerkbeheerderReferentie: Dhr. J.H. van HarmelenOnderzoek + realisatie Automatische netwerk-installatie (msbatch.inf). Daarbij moet direct de Novell Client32, Corel Office Suite 7.0 en Microsoft Office voor Windows95 meegenomen worden.
MBO-Afstudeerstage
feb. 1998 – mrt. 1998
(2 maanden)
C.S.G. Oude Hoven, GorinchemFunctie: Systeem / NetwerkbeheerderReferentie: Mevr. N. Meloen, Dhr. I.S.A. Breuker(On)Mogelijkheden uitzoeken voor opzetten Mediatheek. (Hardware, software, omgeving, beveiliging, Internet).
MBO-Afstudeerstage
nov. 1996 – jan. 1997
(3 Maanden)
Digital Equipment B.V., UtrechtFunctie: Programmeur / Helpdesk-medewerkerReferentie: Dhr. H. VerbuntProgrammeren (Delphi), Troubleshooting Flowchart, Problemen oplossen bij de klant.
MBO-Oriënterende stage
aug. 1996 – oct. 1996
(3 Maanden)
da Vinci College, DordrechtFunctie: Programmeur / System OperatorBegeleiding: Dhr. B. v/d MeerProgrammeren (Pascal), BBS (Remote Access), Netwerken (Novell), Internet etc.MBO-Oriënterende stage
  KENNIS EN VAARDIGHEDEN
Talen Nederlands
Engels
Duits
Software Linux (Fedora Core (1 – 9), RedHat (v5 – v9, EL5), CentOS (5))
Windows 9x/Me
Windows NT/2000Windows XP
OpenOfficeMS Office
Software ontwikkeling PHP
Perl
HTML, XML, CSS, JavascriptC/C++
Borland Delphi (v2 – v6)
Borland C++Builder
Java
Pascal
Databases Generiek SQL
PostgreSQL
MySQL
MS SQL
Firebird
Netwerken TCP/IP
Linux
Windows
Security Firewall (Linux ipchains / iptables)
Servers DHCP
DNS (bind)Fileserver (Samba/Windows)
Webserver (Apache/IIS)
VPN (OpenVPN)SMTP (postfix)
IMAP (dovecot)
Radius-server
LDAP
Internet Domeinen aanvragen/registreren
SSL Certificaten aanvragenHttp-protocol
Ftp-protocol
E-mail (POP3, IMAP en SMTP) protocolNewsgroepen
IRC
vrmltelnet/ssh
VOIP Asterisk Open Source PBX (digium Certified Asterisk Professional)
IAX2, SIP, H.323, Zaptel, ISDN-2 (BRI), ISDN-30 (PRI)
Hardware Computer componenten

(Moederbord, processor, geheugen, videokaart, geluidskaart, netwerkkaart, tv-kaart)

Storage

(Harddisk, ZIP-drive, CD-ROM-drive, CD-(re)writer, DVD-(re)writer, SCSI, serial-ATA (SATA), RAID)

 

Rand-apparatuur

(Modem, hub, switch, router, printers, scanner, monitor, digitale camera)
Open source software Monitoring (Zenoss, Cacti)
Webshop (OS Commerce, Magento Commerce)
CMS (Joomla, Drupal, WordPress)
Home Theather PC (MythTV))
  NEVEN ACTIVITEITEN / HOBBIES
Scouting Scouting: Altena groep, Werkendam

Welpen (1986 – 1989)

Scouting A.P.V., Gorinchem

Verkenners (okt. 1990 – okt. 1993)
Explorers (okt. 1993 – nov. 1996)
Stam (nov. 1996 – feb. 1997)
Redactielid bij clubblad “De Nieuwtjesbrief” (sep. 1995 – dec. 1998)Leiding bij gidsen speltak(m 11-15jr.) (feb. 1997 – aug. 1999)
Begeleiding van 5 scouts naar Nationale Jamboree 2000 in Dronten (aug. 2000)

Scouting Jan Wandelaar, Zeewolde

Stam (sept. 2006 – nu)
Recreatiewerk 5 weken op camping “De zeven linden” in Baarn (1997)
4 weken op camping “‘t Vlintennholt” in Odoorn (1998)

Post to Twitter